Fondul de reforma
Pentru incluziunea romilor si a altor grupuri vulnerabile.
Eveniment lansare TdH

Lansarea inițiativei Terre des Hommes - Linia 1

30 Octombrie 2013

Vineri, 25 octombrie, la Palatul Administrativ (str. Unirii nr. 19) din Craiova, jud. Dolj, domnul Ulrich Stuerzinger, Șeful diviziei UE pentru noile state membre și Excelența Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveției în România, au participat, alături de 80 de reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și de membri din cele 12 comunități vizate, la evenimentul de lansare a proiectului zefiR. Împreună pentru puterea de acțiune.

 

zefiR este inițiativa unui consorțiu coordonat de Fundația Terre des hommes și format din Amare Rromentza, Agenția Împreună, Fundația PACT și Fundația Pestalozzi ca parteneri principali şi Habitat for Humanity România și SASTIPEN ca parteneri asociați. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă in valoare de 3 milioane de CHF.

În cadrul evenimentului, Excelența Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveției în România a menționat importanța unui astfel de proiect pentru dezvoltarea României în contextul în care efectele lui nu sunt imediate, ci se vor vedea pe termen lung. De asemenea, proiectele din toate domeniile trebuie să se bucure de sprijinul autorităților pentru a garanta sustenabilitatea inițiativelor.

La finalul celor 46 de luni de proiect, partenerii își propun ca peste 20.000 de persoane să aibă acces la servicii și condiții mai bune de educație, sănătate și locuire. Comunitățile din proiect sunt Amărăștii de Jos, Bârca, Filiași și Negoi (jud. Dolj), Baia de Fier, Bumbești-Jiu, Polovragi și Târgu Cărbunești (jud. Gorj), Caracal, Grădinari, Piatra Olt și Slatina (jud. Olt).