Fondul de reforma
Pentru incluziunea romilor si a altor grupuri vulnerabile.
Expozi?ie cu vnzare n Sighi?oara

Proiectul MET

Oportunități economice pentru satele multietnice este un proiect implementat de Fundația Mihai Eminescu Trust și își propune să contribuie la dezvoltarea comunităților prin implicarea lor în activități economice. Această Activitate s-a încheiat în 31.08.2017.

Titlul proiectului

Oportunități economice pentru satele multietnice

Agenția executive

Fundația Mihai Eminescu Trust

Parteneri în cadrul Liniei 2

Fundația Mihai Eminescu Trust

Autoritatea Locală a comunei Vânători

Valoare co-finanțare elvețianăCHF 131,642.71

Durată: 15.10.2015 - 31.08.2017

Obiectiv principal

Obiectivul principal al proiectului este capacitarea comunităților rome de a fi parte din economia formală.

Obiective

Împuternicirea economică a membrilor comunităților rome în Archita (județul Mureș) și Mălâncrav (județul Sibiu) pentru a crea până la finalul proiectului cel puțin două structuri de economie socială sau firme independente.

Obiectivele proiectului sunt de a întări relațiile din comunitate, cu scopul de a combate discriminarea împotriva romilor și de a crește vânzarea de obiecte manufacturate local, produse de meșteri romi cu cel puțin 500 de produse prin noile canale.

Localitățile proiectului

Județul Mureș: Archita

Județul Sibiu: Mălâncrav

Județul Brașov: Viscri

Componente: Capacitare în domeniul economic

Beneficiari: Familii rome de meșteșugari

 

Rezultate

Rezultate obținute în 2016

În 2016, 155 persoane au participat la întâlnirile organizate în comunitate. MET a organizat 15 târguri la care s-au vândut 357 de produse, cele mai multe în Sighișoara, în cetate. 20 de meșteșugari din Archita, Mălâncrav și Viscri au creat 10 produse noi. Aceste eforturi s-au realizat în vederea ilustrării beneficiilor formalizării activității micilor meșteșugari și pentru a-i încuraja pe meșteșugari să-și formalizeze micile afaceri. 

Rezultate obținute în 2017

Proiectul implementat de Fundația Mihai Eminescu Trust s-a încheiat în august 2017. În cele 8 luni rămase înainte de finalizare, echipa de proiect a oferit suport micilor meșteșugari și persoanelor interesate să dezvolte afaceri de familie pentru a stimula dezvoltarea economică a localității.

 

Website agenția executive

http://www.mihaieminescutrust.org/

http://primariavinatori-ms.ro/